Tips för att vinna budgivning när du ska köpa hus

köpa drömhuset

De bästa tipsen för att få ett billigare lån är att spara pengar innan du köper, förhandla med säljaren och vara proaktiv. Dessa tre saker kommer att se till att din ekonomi är i gott skick när du lägger ett bud på ditt drömhus.

Först och främst, om du inte har några besparingar är det dags att börja spara! Även om du har några besparingar är nu fortfarande en bra tidpunkt att börja bygga upp dina medel. Ju mer du kan lägga ner som en handpenning, desto större chans har du att förhandla ner priset eller få prioritering av långivaren på grund av den stabilitet som dina medel ger dem. Försök om möjligt att ha 30 % av köpeskillingen sparad bara om något går fel i förhandlingarna i vilket fall som helst.

För det andra, när när du lämnar ett bud för att köpa en bostad har du väldigt lite utrymme att förhandla om priset. Detta innebär att om flera personer lämnar anbud på samma fastighet har säljaren ingen tvingande anledning att sälja den för mindre än marknadsvärdet. Men om de av någon anledning behöver sälja den snabbt kan du få förmånsbehandling genom att erbjuda ditt begärda pris. Om detta inte är möjligt eftersom det finns många köpare som har kontanter på hand, försök att använda kreativ finansiering så att du kan klämma in dig under en annan köpares kontantbud.

Ett annat sätt att uppnå detta är att ha information om priserna på andra liknande bostäder i området och erbjuda strax under det begärda priset samtidigt som det är mer än vad någon annan erbjuder. Fördelen om ditt erbjudande accepteras kan du fortfarande använda ett hypotekslån för att köpa fastigheten.

Detta leder oss till nästa tips: att vara proaktiv! Om du vet vilka andra bostäder som finns tillgängliga i ditt önskade område, vilka hypotekslån som finns tillgängliga och vad folk erbjuder för pengar för liknande fastigheter ger det dig en fördel när du pratar med säljarens mäklare.


Senast uppdaterad lördag 25 december 2021 kl. 22:29