Billån och räntor

Om du ska köpa bil och behöver ansöka om ett billån så ska du definitivt jämföra billån och använda dem som ger bästa räntan, finansieringsplan och villkor för billånet.

Institut Belopp Ränta Löptid Låneansökan
10 000-300 000 kr 3,95-19,95% 3-12 år Ansök Nu

Tips för bättre billån

Det är inte alltid du har möjlighet att köpa en bil kontant, särskilt om det gäller en nyare bil eller en bil av ett lite mer exklusivt märke. Du har då behov av att låna pengar till bilköpet. För detta ändamål har du två alternativ. Antingen tecknar du ett billån med bilen som säkerhet eller så tar du ett privatlån, eller blancolån med ett annat namn. Det första alternativet, billånet, är alltid det billigaste alternativet. Det beror på att du tecknar det lånet med själva bilen som säkerhet.

Ett traditionellt billån kan du teckna när du köper en helt ny bil eller slår till på en begagnad bil hos en bilhandlare. När du köper en begagnad bil av en privatperson har du emellertid mycket begränsade möjligheter att få finansiering genom ett billån. Här är privatlånet ofta det enda alternativet.

Billiga billån

När man talar om vad som är ett bra billån är det nästan uteslutande priset, det vill säga räntekostnaderna, man fokuserar på. När du köper en bil av en bilhandlare kan du normalt sett inte välja och vraka mellan låneerbjudandena. Bilhandlaren samarbetar nämligen endast med en eller ett par kreditgivare och erbjuder bara ett eller ett par fasta erbjudanden. Vad du kan göra är att undersöka möjligheterna till att få ner räntekostnaderna genom att exempelvis välja en kortare betalningstid, lägga in en större summa kontant av dina egna pengar, välja ett restvärde, med mera.

Om du inte har möjlighet att få ett billån för att finansiera ditt inköp, och därmed måste ta ett privatlån, har du större möjligheter att påverka räntekostnaderna. Det finns nämligen ett stort antal långivare inom privatlån och alla har sina olika räntor och villkor. Det kan verkligen löna sig att kika runt bland åtminstone en handfull långivare för att försöka hitta det billigaste lånet för ditt bilköp.

Köpa bil med finansiering